روز پنجشنبه ۲۲ فروردین سال ۱۳۹۸ با هماهنگی جامعه دندانپزشکی ایران و دکتر فرخزاد ریاست کنگره 59 دکتر، طاهریان مدیرعامل شرکت تعاونی جامعه دندانپزشکی ایران مراسم دیدو بازدید سال نو با پیشکسوتان در محل سالن اجلاس سران برگزار شد.
سال ۱۳۹۸ برای جامعه دندانپزشکی ایران بزرگترین و قدیمیترین تشکل دندانپزشکی نقطه عطف مهمی است. در این زمان باگذشت نزدیک به بیش از بیست سال نام این تشکل به آنچه بنیانگذاران آن در نظر داشتند یعنی جامعه دندانپزشکی ایران بازگردانده شد.
به همین مناسبت محور اصلی گفتوگوهای دیدار روز پنجشنبه پیشکسوتان این تغییر نام بود.
در ابتدای جلسه دکتر محمدرضا طاهریان مدیرعامل شرکت تعاونی جامعه دندانپزشکی ایران و از پیشکسوتان جامعه دندانپزشکی ایران ضمن تبریک سال نو و تغییر نام انجمن دندانپزشکی ایران به جامعه دندانپزشکی ایران اظهار داشت:
به دو دلیل از تغییر نام انجمن دندانپزشکی ایران به جامعه دندانپزشکی ایران استقبال میکنم. اول جامعیت این واژه بهعنوان تشکل مادر، دوم فعالیتهای گسترده جامعه دندانپزشکی که میتواند الگویی برای آیندۀ تشکل امروزی باشد. جامعۀ دندان پزشکی ایران در همه عرصهها ازجمله، انتشار مطالب علمی، بولتن خبری، آموزش مردم، مبارزه با افراد فاقد صلاحیت، پیگیری مشکلات صنفی ازجمله مالیات و سایر مسائل حقوقی و آموزش دندانپزشکان فعالیت داشته است.
دکتر طاهریان در ادامه با اشاره به مسلک و روش پیشینیان و بنیانگذاران جامعه دندانپزشکی بر محور آموزش بهمثابه علم و نه کالا افزود:
در سالهایی که جامعه دندانپزشکی ایران فعالیتهای علمی داشت، علم نه یک کالا که تسکینی بردردهای مردم و درخدمت مردم بود. در آن دوران اساتیدی که جزء نخستین متخصصین فارغالتحصیل آمریکا بودند مانند دکتر مرتضوی و دکتر دادمنش با هزینۀ شخصی و با اسلایدها و امکانات آموزشی شخصی خود شهر به شهر و استان به استان رفته و به آموزش همکاران دندانپزشک میپرداختند. کنگرههای سالانه و سمینارها نیز بدون هیچ امتیازی برقرار بود و دندانپزشکان نه به خاطر گرفتن امتیاز بلکه برای آشنایی با دستاوردهای نوین علم و هنر دندانپزشکی در این کنگرهها ثبتنام و از این دستاوردها بهرهمند میشدند. به همین جهت میتوان گفت که جامعه دندانپزشکی در اشاعه و پایهریزی دندانپزشکی نوین در ایران نقش تعیینکننده اصلی را داشته است.
ما امروز به خاطر همین جنبه از فعالیت جامعه دندانپزشکی ایران که به همت این همکاران بزرگوارو بدون دریافت هیچوجهی و با هزینههای شخصی به پیشبرد علم دندانپزشکی کمک نمودهاند، نام تشکیلات خود را از انجمن دندانپزشکی ایران که در حقیقت تشکیلات مادر است به جامعه دندانپزشکی ایران تغییر داده و از این کار بسیار خرسندیم.
در پایان ایشان از همکاران دندانپزشک تقاضا کرد تا برای کمک به خوزستانی که از پول نفت آن درسخوانده و پزشک شدهاند به یاری هموطنان این خطه و سایر نقاط درگیر سیل به هر شکلی که میتوانند کمک برسانند.
پس از سخنان دکتر طاهریان دکتر مرتضوی بابیان تاریخچهای کوتاه از تغییر نام جامعه اظهار داشت:
با توجه به تغییر نام انجمن دندانپزشکی ایران به جامعه علمی دندانپزشکی ایران از ابتدای سال ۱۳۹۸ لازم است تا توضیحاتی را در این خصوص به سمع و نظر همکاران محترم برسانم.
اولین بار در ۲۴ دیماه سال ۱۳۴۱ عنوان جامعه دندانپزشکان را برای تشکل دندانپزشکی ایران برگزیده شد. بعد از مدت کوتاهی برای اینکه مشمول همه قسمتهای مختلف شود، به جامعه دندانپزشکی ایران تغییر نام یافت.
در سال ۱۳۷۳ براثر فشار وزارت کشور که خواستار تغییر نام بود، بعد از مشورت با اعضاء نام مجمع برگزیده شد.
در خرداد سال ۱۳۷۵ وزارت کشور نامهای ابلاغ و در آن خواستار ادغام جامعه دندانپزشکی ایران در انجمن شد. ما ابتدا قبول نکردیم اما پس از مشورت اعضاء شورای عالی و هیئتمدیره تصمیم گرفتیم بپذیرم و ادغام انجام پذیرفت.
من شخصاً بنا بر علاقه شخصی خودم و دیگر همکاران که برای تشکیل جامعه زحمتکشیده بودند در شورای عالی چندین بار درباره تغییر نام بحث و تبادلنظر کردیم تا اینکه در جلسه ۸ اردیبهشت سال ۱۳۹۳ در این زمینه طبق رأیگیری که صورت گرفت بهاتفاق آراء بر تغییر نام انجمن به جامعه تأکید گردید.
از آن تاریخ پیگیری و نامهنگاریهای بسیار توسط شورای عالی انجام شد بعد از بنده (که در آن زمان ریاست شورا را بر عهده داشتم) دکتر غزنوی ریاست جدید شورا با ادامه پیگیریها موفق شدند تا بالاخره موافقت وزارت کشور را با تغییر نام انجمن به جامعه کسب نمایند، بدین ترتیب برگی از تاریخ جامعه رقم خورد، این تغییر نام را به فال نیک گرفته و امیدوارم با برگشت به اصولی که جامعه دندانپزشکی ایران به خاطر آن بنانهاده شد بتوانیم بیشازپیش در عرصه علم و دانش و اخلاق در کشور راهگشا باشیم.
در ادامه دکتر افتخاری بابیان مطلبی تحت عنوان جامعه دندانپزشکی ایران در مرحله جدید اظهار داشت:
سال ۱۳۷۵ را بایستی پایان دوره اول فعالیت جامعه دندانپزشکی ایران به شمار آورد، زیرا از سال ۱۳۷۰ به بعد امکان هرگونه حرکت فرهنگی و بهداشتی از این جمعیت خدمتگزار سلب شده بو و مجمع دندانپزشکان ایران هم که قرار بود جانشین جامعه بشود پس از گذشت دو سال و برگزاری دو کنگره علمی جالب موفق به دریافت جوازکارنشده و در سال ۱۳۷۴ اعلام انحلال کرد البته عدهای به دنبال منحل کردن جامعه نیز بودند ولی جامعه دندانپزشکی ایران که در ۲۴ دیماه ۱۳۴۱ تشکیل و به شماره ۵۶۸ ثبتشده بود موجودیت خود را همچنان حفظ تا اینکه تلاش پیگیر و صادقانه هیئتمدیره انجمن دندانپزشکی ایران همراه با واقعبینی و حسن نیت مراجع تصمیمگیری سبب صدور مجوز ادامه به کار جامعه دندانپزشکی گردید.
این جمعیت مشوق دندانپزشکان به انجام کار جمعی شد و از طریق برگزاری کنگرههای علمی سالانه – سمینارها و ترتیب دادن مسافرتهای علمی دستهجمعی و اجرای سخنرانیها در شهرستانها (که هیچکدام از این اقدامات سابقه قبلی در کشور نداشت) توانست اعتلای این رشته مهم و مرتبط با سلامت را تضمین و مردم را بیشازپیش متوجه اهمیت موضوع کند.
من بهعنوان تنها بازمانده فعال هیئت مؤسس دهنفری جامعه دندانپزشکی ایران از اقدامات هیئتمدیره محترم انجمن دندان سپاسگزارم و توفیق خدمت هیئتمدیره منتخب جدید را آرزومندم.

